Stockholm 2000                           

                      Svenska Rubinstein -Taybi nätverket

hand.gif (52056 bytes)  
Hem
Tillbaka
Info träffen 2000

 

 

 

 

 

 

Nätverksträff på Lillsvedsfolkhögskola med Svenska RTS-föreningen 24-27 juli 2000.

Den 24 juli var vi 12 familjer från Skåne i söder till Norrbotten i norr, samt två familjer från Finland som Mikael och Kristina har haft kontakter med, som samlades på Lillsveds Folkhögskola på Värmdö i Stockholms skärgård. Vi skulle nu under fyra dagar förkovra oss i olika ämnen, men framför allt umgås och ha det trevligt. Det blev många kära återseenden på parkeringen allt eftersom vi dök upp. Frågorna om hur året varit sedan lägret på Öland –99 var många.

Rauno Juustovaara, gymnastiklärare för handikappade, möte oss och tog oss med på en rundvandring runt skolanoch informerade oss om vad som skulle ske under veckan.

Vi samlades sedan för en närmare presentation av varje familj, där då våra barn hamnade i centrum, precis som det ska vara. Tankarna är ju många, och vi som har de små barnen har ju mycket utbyte av att höra hur det har gått med skolgången, det egna boendet och sådana frågor av de som nu har tonåringar eller vuxna barn. Dessa frågor/problem kan tyckas ligga långt fram i tiden för oss som har en fyra-åring, men som man måste börja att jobba tidigt med för att få en bra lösning på.

Tyvärr var vädret inte det bästa så vi fick ha morgonsamlingarna inne i gympasalen i stället för i trädgården, men alla sjöng så rutorna skallrade, vi tog alla ifrån tårna upp till hårfästet så det gjorde inget. Rauno tog sedan hand om oss under dagarna. Vi hade då idrott och rörelse ialla möjliga former. Han visade oss verkligen att det går att ha alla sorters idrott fast man är funktions- och rörelsehindrad. Det är bara fantasin som sätter stopp. Vi fick prova på en samarbetsbana, precitionsorientering( i ösregnet), fem-kamp, lek och samarbetsövningar med stora fallskärmen, han informerade oss om fritidshjälpmedel och mycket mer.

Jan Bylund som är förbundsjurist i FUB kom en förmiddag och informerade om alla lagar, tex LSS, LASS, SOL . Sådan info kan man aldrig få för mycket av, eftersom det görs om och förnyas allt eftersom så är det svårt att hålla sig ajour med alla lagar. Sonja Appel som är chef på en försäkringskassa informerade oss en eftermiddag om våra barns rättigheter och skyldigheter enligt försäkringskassans regelverk. Vi kom fram till att det är olika över hela Sverige hur beslut tas och vad man har rätt till och inte. Liksom det är hos kommun och landsting. Men vi fick många bra tips av Sonja.

På tisdagen var det stort tårtkalas för Cecilia som fyllde 25 år. Hon bjöd oss alla på tårta, kafe och saft i matsalen. Vi sjöng för henne, och gratulerade med en present. Det var mycket uppskattat från båda sidor.

På tisdag kvällen hade vi Årsmöte för år 2000.

Lasse åtog sig ordförandeposten ytterligare ett år, och sedan lovade Åke.K. att ta över den. Håkan avsa sig kassörskapet från och med nästa år, så den som känner för att åta sig detta har ett uppdrag. Till valberedning utsågs Ann-Louise och Jens. Jens är också ansvarig för hemsidan. Titti utsågs till info-ansvarig, och Åsa fick fortsätta att sköta om medlemmsavgifterna.

På ett läger ska man ju också ha en lägereld och grilla korv, annars är det ju inget läger. Så en kväll stod vi alla ute under träden i regnet, och Tony grillade korv i parti och minut. Vi var ganska snabbt inne igen. Det var betydligt varmare och framför allt torrare inne.

På torsdagen var det så dags för hemresa. På sista sångsamlingen fick alla barnen ett diplom som visade hur duktiga de hade varit under dessa dagar. Det var mycket uppskattat av alla. Efter fikat så tog vi farväl av varandra, så nu är det bara att vänta ett år tills vi ses igen. Men man får ta fram fotoalbumetoch ta en titt i det emellanåt.

Väl mött nästa år, och tack för en välordnad och trevlig träff i år!

Ann-Louise

 

 
Send mail to jensm@telia.com.bort with questions or comments about this web site.
Pga. mycket spam så vid mailing ta bort ".bort" i mail adresserna så kommer de fram , alltså bara "namn"@telia.com.

Last modified: augusti 10, 2010